auberginetaartje
3 aubergines, bladerdeeg, 2 teentjes knoflook, 2 takjes tijm, agar agar, Parmezaanse kaas geraspt
Springvorm invetten. 6 plakken bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot grote lap. Springvorm bekleden tot halverwege de hoogte. Goed inprikken met een vork. Huishoudfolie dubbel eroverheen leggen en steunvulling erin. Folie naar binnenvouwen. Bodem blind afbakken op 175 graden +/- 20 minuten. De gare bodem rijkelijk bestrooien met geraspte kaas en nog eens 10 minuten in de oven.
De aubergine doormidden snijden en bestrooien met ruim zout. In frituur mooi goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Het vruchtvlees uit de schil schrapen en fijnhakken. Op smaak maken met knoflook, tijm en zout en peper. Daarna agar agar erover verstuiven (1 gram op 100 gram massa) en goed doorroeren. De vulling in het taartje leggen en afmaken met mooi raster van de rest van het bladerdeeg. (eigeel op raster)
Taartje afbakken 25 minuten op 175 graden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb