Geitenkaas en walnotensalade
9 personen:
600 gr pittige geitenkaas in plakken van 1.5 cm (bettine blanc)
200 ml extra vierge olijfolie
2 el walnotenolie
4 sjalotten fijngesneden
2 tenen knof geplet
2 tl verse tijmblaadjes
2 tl korianderzaadjes geplet
2 tl venkelzaad
300 gr sperziebonen, getopt
225 gr walnoten
Scheut Balsamico azijn
Leg voor het marineren de plakken geitenkaas in een enkele laag op een schaal. Meng de olijfolie, walnotenolie, sjalot, koriander en venkelzaadjes. Schenk over de kaas, dek af met plastic folie en zet minstens een paar uur in de koelkast. Koken de bonen in 5 min in kokend water met zout beetgaar en giet af. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Giet wat van de geitenkaasmarinade af, schep de bonen hierdoor en breng op smaak met balsamicoazijn en zout en peper. Verwarm de grill. Verdeel de bonen over de borden. Leg de plakken kaas op alufolie onder de gril tot ze net gaan smelten, en leg op de bonen. Lepel de rest van de marinade erover. Bestrooi met walnoten en serveer.

Maak jouw eigen website met JouwWeb