omelet siberienne
Deeg: 6 eieren 200 gr suiker, 120 gr bloem, wat zout en vanille merg.
Klop de dooiers met de suiker dik en luchtig. Zout en vanillemerg toevoegen en dan de gezeefde bloem toevoegen en mengen. Eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het mengse spatelen. Het beslag in een beboter en met bloem bestoven vorm gieten en in oven van 170 graden in 30-40 min gaar bakken.
9 rondjes eruit steken.
Schuim:
Splits 8 eieren. Roer de dooiers glad met 50 gr suiker en een snufje zout.
Sla het eiwit heel stijf, beetje suiker toevoegen en nog stijver slaan. Dooiers er door mengen.
Schuim in spuitzak doen.
Bolletje ijs op kapselrondje scheppen, schuim eromheenspuiten en 2 min in de oven zetten. Bestrooien met poedersuiker en daarna nog even afbranden.
Caramelsaus!:
1 deel roomboter laten smelten in pan met dikke bodem. 2 delen suiker erbij en blijven roeren tot gesmolten en licht bruin. 2 delen room erbij gieten. Let op: nu stolt de caramel weer door het toevoegen van een koude vloeistof, dus weer roeren tot alles gesmolten is.
Lekker veel maken, is lang houdbaar buiten de koeling!
Maak jouw eigen website met JouwWeb