hangop, aardbeien en rabarber
- Kletskoppen beslag: 120 gram eiwit, 140 gram fijne suiker, 2 gram zout, 100 gram bloem, 80 gram gesmolten boter. Meng het eiwit met suiker en zout, gezeefde bloem toevoegen, als laatste de gesmolten boter. Kletskoppenbeslag in een mal op bakpapier uitsmeren. 6 à 7 min afbakken op 160 graden en direct rond een cilinder vormen. Af laten koelen en in een bak met deksel bewaren.
- Rabarber in kleine stukken snijden en opzetten met suiker, 2 dl rode wijn, 2 dl water,sinaasappelschil, 1 kaneelstok en 1 steranijs. Door en door gaar laten koken en in een zeef boven een bak uit laten lekken. Vocht opvangen en in platte bak in de vriezer zetten. Af en toe losroeren. De compote in de koelkast bewaren.
- Aardbeien marineren in beetje rabarbervocht, scheutje grand marnier en zwarte peper.
- Hangop op smaak maken met poedersuiker en rasp van 1 sinaasappel, in spuitzak doen en in de koeling bewaren.
- Zestes van sinaasappel 3 x blancheren in kokend water. Laatste keer in water met suiker. Voor garnering.
Afwerking: Hangop in kronkel op bord spuiten, cilinder erop zetten. Nog een beetje hangop in. Daarop rabarbercompote. Aardbeitjes en frambozen over bord verdelen. Sliertjes sinaasappelzestes en takjes mint erop. Op de compote wat geschaafd rabarberijs.

Maak jouw eigen website met JouwWeb