Bokkepoot van tonijn
Bokkepoot van Tonijn
- 800 gr tonijn
- 300 gr ganzenlevermousse
- Bakje sesamzaadjes
- Paar stronkjes molsla
Sesamkletskoppen
- 75 gr zwart sesamzaad
- 50 gr wit sesamzaad
- 200 gr poedersuiker
- 70 gr bloem
- 0,6 dl jus dórange
- 125 gr gesmolten boter
Meng eerst de poedersuiker met de 2 soorten sesamzaad. Voeg daarna de boter en de jus tegelijk toe, en spatel als laatste de bloem erdoor. Laat opstijven in de koelkast.(liefst 24 uur)
Rol er met de hand kleine bolletjes van en leg deze met behoorlijk wat tussenruimte op een siliconenmatje. Bak in de oven op 180 graden in 6 tot 8 min lichtbruin. Laat op het matje afkoelen en bewaar daarna voorzichtig in een afgesloten bakje met papier erin.
Avocadocrème:
- 3 avocado’s
- 0.3 liter slagroom, geklopt
- Citroensap
- Gelatine of proespuma
Pureer de geschilde avocado’s, en besprenkel met citroensap. Klop de slagroom stijf, en spatel deze samen met 2 eetlepels proespuma door de avocado puree. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Grapefruit soja dressing:
- 2 eetl gembernat
- 1 sjalotje fijngehakt
- 2 rode grapefruits
- 3 theel sojasaus
- 6 eetl olijfolie
- 2 eetl walnotenolie
- 2 eetl rode wijnazijn
- 2 eetl droge sherry
- Evt poedersuiker
Snijd de grapefruit uit in partjes en meng met het gesnipperde sjalotje en de overige ingrediënten in een bekken. Voeg als laatste het opgevangen grapefruitsap toe. Als het geheel te zuur is, wat poedersuiker toevoegen.
Snijd de tonijn in zo dun mogelijke plakken, en plet deze met de achterkant van een pan, tussen 2 stukken folie.Haal de bovenste laag folie eraf.Bestrooi de tonijn lichtjes met peper en zout en besmeer met de ganzenlevermousse. Spuit hierop een dikke streep avocado crème. Rol nu voorzichtig op tot een gelijkmatige rol en leg te stijven in de koelkast.
Snijd vlak voor gebruik in de gewenste grote, en dip de uiteinden in de sesamzaadjes. Garneer af met de sesamkletskop, een takje molsla en de grapefruitdressing.

Maak jouw eigen website met JouwWeb