tartaar van zalm met asperge
8 asperges, geschild en in dunne plakjes geschaafd met de aspergeschiller, olijfolie, truffelolie, Gemalen zout en peper, 400 gr zalmfilet, 8 kwarteleitjes, klein zakje rucolasla.
Wasabimayo: 60 gram eigeel, 1 dl witte wijn azijn, 1 dl olijfolie, 1 eetl wasabi uit tube, 1 eetl poedersuiker
Bereiding: Bestrooi de zalm met peper en zout en rook hem licht in de rookoven. Laat tot lauwwarm afkoelen en snij er tartaar van. Meng er een scheutje olijfolie door en breng goed op smaak met zout en peper. Meng alle ingrediƫnten voor de mayo in de menger tot mooie dressing.
Roerbak de asperges in olijfolie tot ze nog knapperig zijn en schenk er een paar druppels truffelolie bij en peper en zout.
Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan.
Gebruik een steker. Leg er eerst wat asperges in, dan wat zalm, een paar takjes rucola, een eitje erop, en 2 slierten mayo ernaast.
Maak jouw eigen website met JouwWeb