semifreddo met espressosaus

2 vanillestokjes

1 liter slagroom

16 eetl suiker

500 gr mascarpone

300 gr pure chocolade, grofgehakt

24 lange vingers

400 ml hete, sterke koffie

 

Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en schraap het merg er uit. Klop de slagroom met het merg en 10 eetl suiker stijf in de beslagkom. Roer de mascarpone in een andere kom goed los. Roer er 200 gr van de fijngehakte chocolade doorheen, en verkruimel er 16 lange vingers boven. Spatel de stijfgeslagen slgroom voorzichtig door het mascarponemengsel. Probeer zo luchtig mogelijk te houden. Spoel de vormen uit met water en bekleed met vershoudfolie. Schep het mengsel in de vormen en laat 2 uur opstijven in de diepvries.

 

Stort de semifreddo op een bordje. Zet de koffie en roer hier de overgebleven suiker door.

Steek 1 lange vinger in het mengsel en strooi nog wat overgebleven chocolade erover. Giet hieroverheen de hete koffie. Snel eten!

Maak jouw eigen website met JouwWeb