aardbeien zabaglione
Voor 8 personen:
- 6 eierdooiers
- 240 gram kristalsuiker
- 2 ¼ deciliter Marsalawijn
- 30 gram gelatinepoeder, in 2 eetlepels water opgelost
- 2 ¼ deciliter slagroom
- 45 gram poedersuiker
- 600 gram aardbeien
- 2 eetlepels citroensap
- ½ glas droge witte wijn
Klop de dooiers met 180 gram suiker in een kom tot een licht en romig mengsel.
Roer er de marsalawijn door en zet de kom boven een pankokend water. Blijf 10 min. Au bainmarie kloppen tot de zabaglione dik wordt. Neem de kom van het waterbad en roer de opgeloste gelatine door de inhoud. Zet dit mengsel weg tot het helemaal is afgekoeld. Klop de zabaglione na het afkoelen nog even, want de Marsala wil nog wel eens naar beneden zakken!! Klop de slagroom met de poedersuiker tot “stijve Pieken”. Schep de geklopte slagroom voorzichtig door de gekoelde zabaglione en doe het mengsel over in een grote,
glazen kom. Dek de kom af en zet hem minstens 3 uur in de koelkast. Pureer 100 gram van de aardbeien en zet de puree weg.
Doe de rest van de aardbeien in een kom met de resterende 60 gram suiker, het citroensap en de witte wijn en laat de aardbeien zo in de koelkast marineren tot u de zabaglione gaat serveren. Schep vlak voor het opdienen de aardbeien[puree over de zabaglione en giet daarover de gemarineerde aardbeien.
Maak jouw eigen website met JouwWeb