pompoensoep
3 knoflookbollen, 4 takjes tijm, 3 pompoenen, 4 gesnipperde uien, 2 theel gemalen koriander, 2.5 l kippenbouillon, 3 eetl fijngehakte oregano, zwarte gemalen peper, zeezout, 8 tomaten, 1 rode paprika, 2 rode pepers, 6 eetl olijfolie, 2 eetl balsamicoazijn, 1 bosje koriander, olijfolie.
1) Pak de knoflookbollen met wat olijfolie en de takjes tijm in alufolie en leg in een oven van 220 graden.Bestrijk pompoen met olie en leg ook in de oven. Tomaten paprika en pepers ook in de oven.
2) Neem na 25 min de tomaten, paprika en pepers uit de oven. Verlaag temp tot 190 en laat de rest nog 25 min zacht worden.
3) Fruit in een grote pan de uien met de gemalen koriander en de olie, tot zacht.
4) Verwijder het vel van paprika en peper, en pureer met de tomaten in de blender. Roer de azijn erdoor en breng verder op smaak.
5) Draai in de keukenmachine 1 bosje koriander met wat zeezout en verwarmde olie tot een mooie groene dikke olie. Doe in spuitflesje.
6) Knijp de teentjes knoflook uit de velletjes en voeg toe aan de uien. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe ook in de pan. Voeg de bouillon, wat zout en flink wat peper toe. Laat 10 min rustig koken.
7) Voeg de oregano toe, laat iets afkoelen en pureer de soep met de staafmixer.
Maak jouw eigen website met JouwWeb