Geitenkaas in preikorst

Ingrediƫnten voor 8 personen
2 prei alleen het wit
2 ei
200 gram bloem
2 dl fino sherry
6 el pijnboompitten
2 dl olijfolie
400 gram jonge geitenkaas
2 knoflookteen
4 el honing
2 dl water
wat takjes bieslook
4 ons gemengde sla

Bereiding
Was de prei en snijd het met een scherp mes in lange slierten. Blancheer de prei kort. Meng bloem, eieren en water tot een beslag en meng de prei er door. Verhit de frituur.

Haal het kaasje door het preibeslag en wikkel zoveel mogelijk prei om het kaasje. Frituur het kaasje tot knapperig en goudbruin.

Hak de pijnboompitten samen met de knoflook fijn in de keukenmachine. Bak dit mengsel even aan in pan, doe de honing en sherry erbij. Doe het over in een kom en klop de olijfolie erdoor.

Was de slasoorten, meng ze met dressing en doe ze in het midden van de borden. Plaats het gefrituurde kaasje erop en druppel nog een beetje sherrydressing eromheen. Garneer met takjes bieslook.