Poussins in zoutkorst
Ingrediënten voor 9 personen
Zoutkorst
1,2 kg fijn zeezout
1,2 kg bloem
2 eieren
6 dl water
Poussins
9 poussins
9 takjes tijm
4 teentjes knoflook
19 takjes peterselie
Gratin
9 aardappelen
Peper,zout, tijm en uitgeperste knoflook op olie
room
beetje geraspte kaas
Groenten
2 courgettes
18 groene asperges
9 bosuitjes
2 rode (punt)paprika's
olijfolie
truffelolie
Zoutkorst
Maak de zoutkorst door alle ingrediënten te kneden totdat een stug deeg ontstaat. Rol de zoutkorst uit tot een dunne lap. Leg tijdens het bewerken het resterende deeg onder een vochtige theedoek.
Poussins
Stop in de buikholte van iedere poussin een takje tijm, een halve gekneusde teen knoflook, een takje peterselie en wat zout en peper. Knip/snijd van de poussins de vleugeltjes af en maak ze netjes rond. Maak een pakketje van iedere poussin afzonderlijk, door ze per stuk in een deeglap te rollen. Deeg goed dichtmaken. Leg op een bakplaat.
Bak de poussins af op 200° in 50-60 minuten.
Aardappelgratin
Snijd de aardappel op de snijmachine of met de mandoline in dunne plakjes. Bouw de gratin op van laagjes aardappel met een beetje zout, peper, tijm en knoflook. Overgiet steeds met room. Bak in een oven van 175° ongeveer 45 minuten. Strooi er na 30 minuten de geraspte kaas over.
Groenten
Snij courgettes in schuine plakken, de asperges en het bosuitje doormidden en de paprika's in repen. Grill de groenten op een hete grilplaat tot ze gaar zijn. Breng op smaak met olijfolie, enkele druppels truffelolie en zout en peper.
Afwerking en presentatie
Doe een poussin in zoutkorst op ieder bord. Geef een apart bordje met groenten en gratin erbij. Snijd de zoutkorst pas aan tafel open zodat de geuren dan pas loskomen.
Zorg voor een paar grote messen aan tafel en afvalbordjes

Maak jouw eigen website met JouwWeb