Cappuccinomuffins en koffieijs

225 gr boter gesmolten + 40 gr boter + extra boter voor het invetten

30 gr oploskoffie

450 gr zelfrijzend bakmeel

180 gr hele fijne suiker/basterdsuiker

3 eieren losgeklopt

475 ml karnemelk

1.5 theel vanillearoma, of merg uit 2 stokjes

150 gr pure chocolade met 72% cacao in stukjes

5 eetl donker bruine basterdsuiker

 

Verwarm de oven voor op 200graden. Vet 12 ovenvaste vormpjes in met boter. Knip uit bakpapier 12 stroken van 2x de hoogte van het ovenschaaltje. Rol de stroken op tot cilinders, stop ze in het schaaltje, en bind er een touwtje omheen. Zet de vormpjes op een bakplaat.

Roer in een kopje 3 eetl kokend water door de oploskoffie en laat afkoelen.

Zeef het bakmeel met de suiker boven een grote kom.

Klop in een andere kom de eieren, karnemelk, vanille, gesmolten boter, chocolade en de koffie doorelkaar. Schenk dit mengsel bij het bakmeel in de grote kom. Roer alles snel door elkaar met een grote lepel.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Roer in een steelpannetje de 30 gram boter door de bruine basterdsuiker tot een caramel. Schep het zoete papje op het beslag in de bakjes en roer het door met een stokje. Bak de muffins 25-30 min op de bakplaat in de oven gaar. Controleer met houten prikker. Laat ze even in de vorm afkoelen, neem met bakpapier en al uit de vorm en zet op dessertbord. Serveer met koffieijs en slagroom…..(ander ijs is natuurlijk ook lekker)

Maak jouw eigen website met JouwWeb