panna cotta van groene thee

Panna cotta: 1 liter debic panna cotta, 5 gram groene theepoeder (toko)

Verwarm de panna cotta. Los het groene theepoeder op in een beetje war water en voeg toe aan de panna cotta. Haal eventueel door een fijne zeef en stort in vormpjes, en laat opstijven in de koeling.

Blauwe bessenschuim: 300 gr debic panna cotta, 200 gram blauwe bessencoulis, 1 kidde en 1 patroon.

Verwarm de pannacotta en vermeng met de coulis. Giet in een kidde van een halve liter en belucht met 1 patroon. Laat 4 uur stevig worden in de koeling. Voor gebruik even stevig schudden.

Garnering: 150 gr blauwe bessen, citroen of mintblaadjes, 200 gr witte chocolade, 100 gr blauwe bessencoulis, 100 gr suikerwater 0.5 liter pure alcohol.

Vermeng het suikerwater met de coulis om een mooie kwaststreep te trekken op het bord. Schenk de pure alcohol in een litermaat en zet in de vriezer. Smelt de witte chocolade en doe over in een cornetje of een spuitzak. Spuit met een draaiende beweging de chocolade in de ijskoude alcohol zodat er een soort spagetti ontstaat.

 

Maak een kwaststreep op het bord, plaats hierop de panna cotta, wat blauwe besjes en de chocolade spagetti. Spuit het bessenschuim in een mooi glaasje en zet ook op het bord en maak af met een takje mint of citroenblad.

Maak jouw eigen website met JouwWeb