Meloen met citroencreme

  • 2 cantaloup meloenen
  • 1 fles moscato dÀsti
  • 10 bladerdeeghoedjes (5 plakjes bladerdeeg halveren, vochtig maken en bestrooien met suiker. 15 min in de oven bakken tot mooi bruin.

Citroencrème:

  • 4 dl citroensap
  • 300 gr crème fraiche
  • 14 blaadjes gelatine
  • 1 liter slagroom
  • 350 gr suiker

Sla de room tot yoghurtdikte en week de gelatineblaadjes in water.Verwarm de helft van het citroensap, en los hierin zowel de suiker als de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Voeg nu de andere helft van het citroensap en de crème fraiche toe en laat dit mengsel afkoelen tot het hangend wordt (als je met een spatel over de bodem gaat, en je kunt de bodem een paar seconde blijven zien) Spatel nu de geklopte slagroom erdoor en laat het geheel opstijven in de koelkast.

Voor gebruik even opkloppen met een garde en in een spuitzak doen.

 

Snij de meloen in vieren en haal met een bolletjesboor zoveel mogelijk bolletjes uit de meloenkwarten. Doe in een bakje en schenk hieroverheen de Moscato.

Voor gebruik even in vergiet uit laten lekken.

 

Spuit 2 lijntjes citroencrème op het bord. Leg hierin 2 rijen meloenbolletjes. Spuit hierop weer wat citroencr`me en dek af met het bladerdeegdakje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb