Maissoep met kreeft

Ingrediënten voor 9 personen

Rivierkreeftenvlees, 450 gram

1 kg maïskorrels dv
2 rode pepers, van zaadjes ontdaan

2.5 l gevogeltebouillon
1 l room

1 ui
2.5 el witte-wijnazijn
1 bosje dragon
100 cc zonnebloemolie
olijfolie

 

Zet komborden warm.

Snijd de ui fijn en laat deze met de maïs aanzweten. Voeg als de ui mooi glazig is de bouillon, zout en room toe. Laat dit garen, maar niet te ver inkoken. Voeg ten slotte azijn toe, mix in de blender en zeef.

Dragonolie

Blancheer voor dragonolie de dragon en doe deze met arachideolie in een blender.
Laat 5 minuten draaien en zeef de olie.

Afwerking en presentatie

Verhit vervolgens een pan met olijfolie en bak hierin de blokjes kreeft snel aan.
Doe in de komborden de met de staafmixer opgeklopte maïssoep.
Dresseer de kreeft erop.
Maak het geheel af met enkele druppeltjes dragonolie.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb