vanillesouffle met frambozensorbet
Ingrediënten voor 10 personen
Frambozenijs
Frambozencouilis
Frambozen vers
Soufflé
250 g kwark
25 g bloem
5 eierdooiers
100 g witte basterd suiker
1 vanillestokje
6 eiwitten
75 g poedersuiker
boter
Zet cocktailglazen in de vriezer.
Soufflé
Roer de eierdooiers, witte basterdsuiker, kwark, bloem en de vanille-zaadjes glad en luchtig.
Klop de eiwitten half stijf, voeg de poedersuiker toe en klop vervolgens de eiwitten zeer stijf.
Meng een derde deel van de eiwitten met het mengsel van de dooiers en kwark. Spatel de rest van de eiwitten door de massa. Spatel rustig en voorzichtig met als gevolg dat er een luchtige massa tot stand komt.
Beboter de soufflébakjes en strooi er poedersuiker in. Klop het overtollige suiker eruit. Vul de bakjes met het mengsel en strijk glad af. Ga met je duim langs de rand van de bakjes zodat de soufflé los bakt. Vul een diepe gastronormbak met water en laat op temperatuur komen. Plaats de soufflébakjes op een gaatjesplaat, laat in de diepe bak zakken en bak ze af in 30 minuten op 165º.

Maak jouw eigen website met JouwWeb