zwart gebakken kabeljauw

Marinade: 4 stengels citroengras, buitenste bladeren eraf, rest heel fijngehakt, 2 spaanse pepers, zaadjes eruit, heel fijn gehakt. Stukje verse gemberwortel (5 cm), geschild en ook heel fijn gehakt. Zeezout, 2 glazen witte wijn of sake, 4 eetl vloeibare honing, 600 gr misopasta (toko). Doe alles behalve de miso in een pan en breng aan de kook. Roer beetje voor beetje de miso erdoor en laat zachtje pruttelen. Koel snel terug op ijswater.

9 kabeljauwfilets à 200 gr, graatloos. Doe de filets met wat van de marinade in plastic zakjes en schudt even tot er een mooi laagje omheen zit. Haal de lucht eruit en laat lekker een dag marineren. (Voor de snelle versie vacumeren we de vis met de marinade).

8 stronken paksoi, in vieren gesneden, 2 komkommers, zaadlijsten eruit en in lange repen gesneden. Sap van 2 limoenen, sojasaus, tuinkers, basmatirijst.

Kook de basmatirijst.

Leg de vis op een ingevette bakplaat in een hete oven en laat mooi krokant grillen (ongeveer 8 min)

Maak van een grote pan een stoompan. Breng hier een flinke bodem water in aan de kook en leg hierop de paksoi en even later de komkommer, tot de paksoi mooi mals en gaar is. Maak de overgebleven marinade aan met wat limoensap.

Serveer de paksoi en komkommer, timbaaltje rijst en de gegrilde vis op bord en druppel hier wat van de marinade en wat sojasaus omheen.