Eend met lenteui en tijm
- 5 eendenborsten
- 4 bosjes lenteui
- Bosje tijm
- 2 eetl honing
- 2 eetl bloem
- 1 eetl aardappelzetmeel
- 2 eetl boter
- Jus de veau
- Rode wijn
Kerf de eendenborst kruislings in het vel. Bak op de velkant in een droge koekenpan op hoog vuur aan. Giet het vrijgekomen vet in een steelpannetje. Draai de filet om en schroei ook deze zijde dicht.
Smeer de ingekerfde zijde in met honing en schuif de filets 10 min in een oven van 120 graden.
Verwarm het eendenvet, en blus af met een flinke scheut rode wijn. Giet hierbij de jus de veau en laat even inkoken. 2 eetlepels honing en wat takjes tijm erbij en lekker even laten trekken.
Blancheer de lenteuitjes kort en spoel af met ijswater.
Maak van de bloem, zetmeel en wat water een tempurabeslag, en haal hier de tijmtakjes doorheen. Frituur op 180 graden.
Stoof de lenteuitjes kort op in een klontje boter.
Leg de lenteuitjes op het bord, trancheer de eendenborsten en verdeel een halve over de lenteui. Besprenkel hieromheen wat van de saus en leg er een gefrituurd takje tijm bij.
Maak jouw eigen website met JouwWeb