vijgen met brioche en wijngranite

9 verse vijgen

Olijfolie

 

Rode wijn reductie

1 fles fruitige rode wijn

1 theel kaneelpoeder

2 theel vanillesuiker

200 gr. Suiker

 

Gebakken brioche

9 sneetjes briochebrood

100 gr suiker

2 theel kaneel

2 eidooiers

2 eieren

300 ml slagroom

80 gr suiker

 

Wijngranité

1 fles fruitige rode wijn

100 gr suiker

 

Voorbereiding (dag van te voren)

Kook voor de wijngranite de 1 ½ fles rode wijn met de suiker licht op en laat afkoelen.

Doe in een diepvriesbak en plaats in de vriezer.

 

Bereiding:

Maak de wijnreductie door de rode wijn met de vanille suiker, het kaneel en de suiker aan de kook te brengen en in te koken tot de helft. Het is nu licht stroperig.

 

Was de vijgen en snijd het uiterste puntje eraf. Snijd de vijgen in vieren.

Verhit 125 gr olijfolie in een koekenpan en bak de vijgen kort. Plaats hierbij de vijgen met de schil naar boven.

Schenk de wijnreductie bij de vijgen, en laat de vruchten zich hiermee volzuigen. (ong. 5 min)

 

Meng de suiker met het kaneel.

Steek uit ieder sneetje 2 kleine rondjes.

 

Maak een beslag van de eidooiers, de eieren, de slagroom en de suiker.

 

Leg de briocherondjes heel even in het beslag en bak ze in een koekenpan in de boter lichtbruin. Haal de rondjes daarna door het suiker kaneel mengsel.

 

Presenteren:

Plaats 2 rondjes dakpansgewijs op het bord.

Plaats hier voor 2 stukjes vijg.

Leg op de vijgen wat van de uit het bakje geschraapte bevroren granité.