geconfijte eend met sjalottenstroop

Geconfijte eend:

9 eendenbouten

1 blik ganzenvet

Knoflook

Tijm

Zeezout

 

Marineer de eendenbouten in knoflook, geplukte tijm en zeezout. ( Het liefst 24 uur)

Haal de marinade er met keukenpapier vanaf en leg de bouten in een grote pan.

Giet hierop zoveel ganzenvet totdat de bouten onderstaan en zet op het vuur. Verwarm tot ongeveer 90 gr, leg dan een vlamverdeler onder de pan en laat de bouten zo +/- 2.5 uur rustig garen.

 

Sjalottenstroop:

1 kg banaansjalotten

2 liter rode wijn

300 gr suiker

2 blaadjes laurier

2 takjes tijm

 

Snijd de sjalotten in de lengte in kwarten en leg in een pan. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en laat alles op hoog vuur inkoken tot een mooie stroop.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb